Plaže

Otok Pašman obiluje nebrojenim plažama sa kristalno čistim morem, koje ga sa svih strana okružuju.

Osim navedenih plaža tu su i brojne skrivene uvale za one koji se požele sakriti i uživati u intimi i netaknutoj prirodi koju otok Pašman pruža.

Ždrelac – Polača

Plaža u maloj i mirnoj uvali poziva na odmor sve one željne mira i odmora.

Ždrelac – Soline

Vani betonska, a u moru pješčana , ova plaža u centru mjesta pruža užitak svim generacijama.

Ždrelac – Matlovac

Mala pješčana plaža odmah do borove šume koja oduševljava svoje starije i mlađe posjetitelje. Igra u pjesku ili spuštanje niz tobogan samo su neke od razonoda, a odmor možete potražiti i u nekim od obližnjih kafića.

Banj

Malena plaža koja će Vas oduševiti želite li usput naučiti veslati ili jedriti na starinska jedra ili pak odigrati partiju boča.

Dobropoljana

Mala pješčana, a u produžetku velika i šljunčana plaža. Kafići koji su je okružili svojim Vas izgledom privlače na razne koktele i odmor iz snova.

Neviđane - Lokva

Pješčana plaža duga je nekoliko stotina metara i idealna je za najmlađe i obitelji. Pjesak se proteže duboko u more, a zbog svojeg izgleda često je odredište mladih koji igraju „picigin“ – Jedinstvenu igru proglašenu nematerijalnom kulurnom baštinom.

Mrljane – Barotul

Najveća pješčana plaža na otoku mistika je za sebe. Pličina se proteže na nekoliko desetaka metara i čini je idealnim za sve uzraste, ali je danju ipak najveća radost djece. Oni malo stariji za to će vrijeme odigrati odbojku ili se naspavati u hladu bora i krenuti u lov na mnogobrojne školjke koje skriva dno ove male uvale.

Jasenice – Mjesto Pašman

Plaža sa popločanim i pješčanim dijelom, obogaćena s jedne strane teniskim i odbojkaškim terenima te starinskim „bočalištem“, poznatom igrom naših djedova.

Lučina

Ovo je plaža koju biraju roditelji sa djecom. Za starije tu je veliko sunčalište, a za najmanje plitko more za radost djece i bezbrižnost roditelja.

Tratica – mjesto Kraj

Zlatna plaža Kraja je svakako Tratica. Ovaj biser malog mjesta idealan je za rana jutra ili vruća popodneva uz piće iz obližnjih kafića i koji dobar sladoled. Ipak, možda su najljepša vremena u noćnim kupanjima i svjetlucanju mora ovog raja. Plaža je betonsko-pješčana.

Gdje smo?

Zadarski arhipelag čuva veliki broj otoka. Pašman je jedan od njih. Smjestio se svega par kilometara od kopna, a tako blizu blaga Kornata.

 

Pašman bb (p.p. 1)
23262 Pašman
Hrvatska

+385 (0)23 260 155

info@pasman.hr

 

Pašman Guide App